Att inte köpa LED-lampor är att inte tänka på miljön. Det gynnar oss alla om alla hade enbart använt sig av LED-lampor. Att använda sig av just LED-lampor så minskar man energiförbrukningen med inte mindre än 90 procent. Man får allt det där samt att man får behålla exakt samma ljusstyrka som man får i de vanliga lamporna. Ja, om inte bättre.

En LED-lampa kan vara något dyrare än de vanliga lamporna men man kommer tjäna in pengar i slutändan ändå för en LED-lampa håller vanligtvis mycket längre. Det sägs att man har tjänat in pengarna på mindre än ett år. Det blir tusentals kronor som man kan spara bara av att använda sig av LED-lampor.

Hur fungerar en LED-lampa?

En LED-lampa fungerar på samma sätt som en vanlig glödlampa fast i en LED-lampa så leder strömmen enbart i en enda riktning. I vanliga glödlampor så är det två. LED står för Light Emitting Diod och är en lysdiod som kräver likström. Annars så lyser det inte.

En LED-lampa slängs där övriga lampor slängs. Att en LED-lampa är mer miljövänlig än de vanliga lamporna är inte så konstigt. Inga skadliga ämnen finns i en LED-lampa. Inget kvicksilver, ingen bly eller halogen-gas. Det bästa med en LED-lampa förutom miljöhänsyn är att energin från LED-lamporna omvandlas till ljus. Inte mindre än 90 procent. Det är endast 10 procent som omvandlas till värme. Då dessa LED-lampor har en längre överlevnad jämfört med vanliga glödlampor så innebär det att det slängs färre lampor. Även det är mycket positivt för miljön.

LED-lampor är det bästa alternativet för vår jord. Inte bara för oss människor utan även som sagt för miljön. Ju mindre farliga ämnen som finns att spridas ju bättre är det naturligtvis. Alla har bara att vinna på att byta ut vanliga glödlampor till LED-lampor.