Planera rätt

Har du planer på att renovera? Oavsett om du tänker renovera ett rum eller ett kök så är det bra att planera vad du ska ha för belysning. Många tänker att lamporna tar man sist när an planerar men det är alltid bra om man planerar in det innan du planerar något annat.

Då man har olika styrkor på ljuset beroende på vart du ska ha lampan tänd så underlättar det en hel del om man vet vilken sorts lampa man vill ha på den speciella platsen.

Så hur ska man tänka när man ska planera ljussätnningen?

Det beror lite på vilket rum du planerar men det som gäller samtliga utrymmen är vilken utformning ditt rum har eller ska ha. Sedan beror det på vilken stämning du vill att ljuset ska ge. Ska det vara mysigt? Ljust? Praktiskt? Tänk på hur du vill ha det och ljussätt det därefter. Har du allt det där på det klara så blir det lättare för dig att välja rätt lampor.

Ibland så kan man behöva lite blandning av ljusstyrkorna. Så då kan det vara bra med olika lampor som har olika ljusstyrkor. När man städar till exempel så vill man ju se golvet, bord och bänkar. Det blir lättare att städa om man har rätt ljus.

Många tror att det inte spelar någon roll vilken sorts lampor man har i ett rum eller kök, men så är det inte. Det är viktigt med rätt lampor för det är lamporna som lyser upp rummet och ger rummet bekvämlighet. Lampor är mycket viktiga i ett rum. Lampor är viktiga i en inredning och det oavsett vilket rum du har dom i.

Planerar du noga innan du börjar renovera så skapar det mindre jobb för dig. Allt blir betydligt lättare för dig om du planerar innan du börjar renovera.